2009-04-07 17:35:22• hírek • Parajdi Andrea

Vándorkiállítást szerveztek

A szatmárnémeti 10. számú Általános Iskola tavaly először csatlakozott a magyarországi Kerek Világ Alapítvány programjához, amelynek keretében afrikai kisgyerekek iskoláztatására gyűjtenek adományokat. A program második részeként vándorkiállítást szerveztek az iskolások.

A Mórahalomról indult afrikai gyerekeket támogató programban két romániai iskola vesz részt. A szatmárnémeti 10. számú Általános Iskolán kívül, az aradi Csíki Gergely Általános Iskola diákjai is adománygyűjtésbe kezdtek. Ahogyan arról már értesítettük olvasóinkat karácsony előtt betlehemes játékokat adtak elő a 10-es iskola IV.B osztályos diákjai.

Csik Elvira, a 10. Számú Általános Iskola testneveléstanára a Szatmár.ro-nak elmondta, nagyon jól sikerült a karácsonyi akció, ugyanis a programvezetők 658 ponttal értékelték a helyi diákok teljesítményét, s ezzel az eredménnyel pedig bekerültek az első-öt legjobb csapat közé.

Április 7-én, kedden vette kezdetét a program második része, vagyis a környezetvédelmi témában a diákok által készített rajzok vándorkiállítása. Ebből a feladatból az iskola VII-VIII. osztályos diákjai vették ki részüket. A vándorkiállítás során nemcsak a környezetvédelem fontosságát hangsúlyozzák, hanem továbbra is gyűjtik az adományokat. Első állomásként természetesen saját iskolájukban mutatták be az elkészített rajzokat, majd a Református Gimnázium tanári kara is gazdagította a diákok perselyét.

Mint megtudtuk szerdán a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez, illetve az Erdélyi Kárpát Egyesülethez is elviszik a kiállítást, csütörtökön pedig a Megyei Tanácsnál, illetve az egyik helyi újság szerkesztőségében is bemutatják az alkotásokatt. A 10.számú Általános Iskola diákjai, amennyiben sikeresen hozzájárulnak az afrikai kisgyerekek taníttatásához egy kiránduláson vehetnek részt, vagy az Adriai tengeren, vagy pedig Mórahalom környékén.

A szatmárnémeti 10. számú Általános Iskola csatlakozott a magyarországi Kerek Világ Alapítvány programjához.

Afrikai gyerekek számára gyűjtenek adományokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: